MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Hatoscsatorna interjú - Jean Petitjean-díjban részesült a MEFS

A Hatos csatornán Paor Lilla műsorvezető és Takács Tibor szakértő beszélgetett prof. dr. Kiss Ádámmal, a Magyar Egyetemi Főiskolai - Sportszövetség (MEFS) elnökével és dr. Székely Mózes főtitkárral a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) által megítélt Jean Petitjean-díjról. A FISU legmagasabb szintű elismerését sportszervezetként a világon elsőként a MEFS-nek ítélték oda - korábban sportszervezet ilyen szintű elismerést még nem kapott.

2015. szeptember 01., kedd 01:33

Universiade Bajnokok Klubja az M1 adásában

Universiade Bajnokok Klubja az M1 adásában

Az újonnan megalakuló Universiade Bajnokok Klubjáról prof. dr. Kiss Ádámmal, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnökével, és a Klub alakuló ülésén egyhangúlag megválasztott elnökkel, a hatszoros Universiade bajnok, kétszeres olimpiai bajnok, ötszörös világbajnok, Európa-bajnok Nagy Tímeával beszélget Fábián Barna, az MTVA Ma reggel című műsorának műsorvezetője.

2015. augusztus 27., csütörtök 15:13

Örök emléket állítottak a magyar sportnak

Örök emléket állítottak a magyar sportnak

A budapesti, 1965. évi IV. Nyári Universiade ötvenedik évfordulója és az 1935. évi VI. Egyetemi Világjátékok 80. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak ma a Puskás Ferenc Stadionban. A fél évszaddal ezelőtti jeles eseményen részt vevő sportemberek, érmes helyezést elérő versenyzők, sportdiplomaták, valamint jelenkori sportvezetők jelenlétében, örök mementóul leplezték le az 1965-ös Universiade nyitóünnepségének helyet adó Puskás Ferenc Stadionban (az egykori Népstadion Toronyépületénél) az emléktáblát.

Futni és kerékpározni szerető hallgatók figyelem!

Szeptember 20-án, vasárnap a DUATLON FESZTIVÁL keretein belül szervezik meg a Duatlon Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB), amely versenyzési lehetőséget kínál a duatlon sportágban az egyetemi és főiskolai hallgatók részére.

Szeptemberben indul az Európai Sporthét, Magyarországon Sporthónapot szerveznek

Szeptember 7. és 13. között zajlik a sportot és testmozgást hirdető Európai Sporthét Európa 31 országában. A hétből azonban Magyarországon Sporthónap lesz, ugyanis az eseménysorozat hazai szervezői azt is vállalták, hogy szeptember 7-től az egész hónapot e kezdeményezésnek szentelik. Szeretnék elérni, hogy szeptemberben minél több magyar tegyen aktívan az egészségéért, ezzel szabadidős tevékenységeinket tekintve is felkerüljünk Európa sporttérképére és az unión belül kiemelkedő részvétellel mozduljon meg az egész ország. A sportért is felelős emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán is mindenkit részvételre buzdít: „Magyarországon jó sportminiszternek lenni, mert a sportot sokan szeretik. Ennél még jobb: sportoló miniszternek lenni. Legyél Te is sportoló: tanár, orvos, menedzser, apa, anya, diák… ember.”

Az Universiade bizonyítási lehetőség az Olimpiára, az egyetemek is egyre komolyabban veszik

Gwangjuban került sor 2015. július 4-14. között a XXIV. nyári Universiadera. Dobor Dezső a hazaérkezés után kérdezte dr. Székely Mózest, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség főtitkárát az eseményről és a tapasztalatokról.

2015. augusztus 07., péntek 13:11

200 m pillangón világbajnok a BME hallgatója

200 m pillangón világbajnok a BME hallgatója

Megvan a második magyar aranyérem a kazanyi vizes világbajnokságon, Cseh László szerezte 200 pillangón. Ez volt a magyar úszósport 25. vb-aranyérme. Cseh kereken 10 évvel ezelőtt nyerte eddig egyetlen vb-aranyát. Akkor 400 vegyesen nyert Michael Phelps távollétében.

Bronzérmes az úszó VB-n Kapás Boglárka, a MEFOB győztes ELTE hallgató

A kazanyi vizes világbajnokságon az 1500 méteres gyorsúszásban volt a keddi versenynap egyetlen magyar döntőse, és Kapás Boglárka (ELTE hallgató) kitartó úszással, a végén folyamatosan gyorsulva megszerezte a bronzérmet. Az utolsó száz előtt még negyedik volt, de végül két másodpercet vert a dán Lotte Friisre. Ő egyébként nem akárki, 2011-ben világbajnok volt.