MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Úszó Hírességek Csarnokának Gálaműsora

Újabb hat taggal bővült a Magyar Úszó Hírességek Csarnoka, amelybe Gyarmati Andrea, Güttler Károly, Novák Ilonka, Tumpek György és Széles Sándor mesteredző melléidén beválasztották az 1977-es Szófiában rendezett Universiade magyar bajnokát, az 1980-as, moszkvai Universiadén 2. és 3. helyezett Verrasztó Zoltánt is.

2015. november 09., hétfő 16:06

Még 5 napig lehet nevezni az Úszó MEFOB-ra

Még 5 napig lehet nevezni az Úszó MEFOB-ra

Cseh László, Takács Krisztián, Pulai Bence idén is biztosan ott lesz a 2015. évi Úszó Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB), amelyre november 14-ig várják a jelentkezéseket. A felsőoktatásban tanuló hallgatók versengését úszásban, idén a Császár-Komjádi Uszodában zajló felújítási munkák csúszása miatt a népligeti Vajda Péter utcában található FTC Uszodában rendezi meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS).

 

 

2015. október 06., kedd 12:09

Novemberben újra jön az úszó MEFOB

Novemberben újra jön az úszó MEFOB

November 14-ig lehet nevezni a 2015. évi Úszó Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságra (MEFOB), amelyet az elmúlt évekhez hasonlóan ebben az évben is a Komjádi Uszodában rendez meg, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség.

 

Bronzérmes az úszó VB-n Kapás Boglárka, a MEFOB győztes ELTE hallgató

A kazanyi vizes világbajnokságon az 1500 méteres gyorsúszásban volt a keddi versenynap egyetlen magyar döntőse, és Kapás Boglárka (ELTE hallgató) kitartó úszással, a végén folyamatosan gyorsulva megszerezte a bronzérmet. Az utolsó száz előtt még negyedik volt, de végül két másodpercet vert a dán Lotte Friisre. Ő egyébként nem akárki, 2011-ben világbajnok volt.

2014. november 25., kedd 07:25

Cseh: Hosszú-program, egyetemi szinten

Cseh: Hosszú-program, egyetemi szinten

Cseh László is kedvet kapott a „Hosszú-programhoz”: gyakorlatilag az összes számban rajthoz állt az egyetemi-főiskolai országos bajnokságon és négy egyéni elsőséget be is gyűjtött a 16 felsőoktatási intézmény csaknem 200 versenyzőjét felvonultató eseményen, a Komjádi uszodában. Rajta kívül több volt és jelenlegi válogatott kerettag is erősítette a saját egyetemének csapatát, így Kapás Boglárka, Gyurta Gergely és Pulai Bence is ott volt a rajtköveken.

Novemberben jön újra a nagysikerű úszó MEFOB

A tavalyi nagy sikerű Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) után, ahol olyan remek sportolók is indultak, mint Cseh László, Gyárfás Bence, Biczó Bence és Verrasztó Evelyn, idén november 23-án újra megrendezi a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az úszó bajnokságot az egyetemisták számára.

Magyar elsőség született a Triatlon Egyetemi Világbajnokságon

A szokásosnál nehezebb pálya és a hőség ellenére magyar győzelem született a Triatlon Egyetemi Világbajnokságon, ahol a hölgyek között az elsőséget Kovács Zsófia szerezte meg. Dudás Eszter a 13. lett. A versenyzőknek az 500 méter úszásból, 40 km kerékpározásból, valamint 10 km futásból álló olimpiai távon kellett bizonyítaniuk. A tizennégy országból induló 58 sportoló Brazíliavárosban a hőséggel, a pályával és egymással egyaránt keményen megküzdött.

A 2013-as év legjobb egyetemi sportolóit ünnepelték

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közösen köszöntötte a 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit november 28-án az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az év egyetemi sportolója díjban részesültek a Kazanyi Universiadéról hazatért sportolók, köztük az aranyérmes Joó Abigél, Biczó Bence, Kiss Tamás, és a Vincze Balázs vezette férfi vízilabda csapat. A sportolók a kitüntetéseket dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkártól vehették át. Díjat kapott többek között világbajnoki címéért Szabó Gabriella olimpia bajnok, valamint az idén szintén világbajnoki aranyérmet szerző korábbi Universiade győztes vívóink, Szényi Péter és Rédli András. Az eseményen a legtöbb felsőoktatási intézmény és sportági szakszövetség képviseltette magát, korábbi világ- és olimpiai bajnokok, Universiade győztesek ünnepeltek együtt a fiatal bajnokokkal.

Cseh, Mutina és Verrasztó egyetemistaként remekelt

Ismét jelentős mezőny gyűlt össze az egyetemisták és főiskolások országos úszó bajnokságára (MEFOB): a Komjádi uszodában 24 intézmény 186 hallgatója versenyzett az érmekért – köztük megannyi válogatott klasszis is. A férfiaknál Cseh László, a hölgyeknél Mutina Ágnes és Verrasztó Evelyn vitte el az aranyak többségét, de szerzett elsőséget Takács Krisztián és Financsek Gábor is.

Szurkolj Biczó Bencének és Cseh Lászlónak az Úszó MEFOB-on!

A legjobb egyetemista úszók részvételével kerül megrendezésre idén is a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Úszó Bajnokság a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szervezésében. A versenyen indul a Kazanyban Universiade győztes Biczó Bence (DE) és a Vízi VB-n ezüstérmet szerző Cseh László (BME) is. Légy te is ott! Találkozz a legjobbakkal a Komjádi Uszodában! Szurkolj egyetemed csapatának!

1. oldal / 5