MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

A sportok királynőjének idei legjobbjai a Testnevelési Egyetemen

Hétvégén a Testnevelési Egyetemen szervezték meg az Atlétikai Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB), ahol valamennyi számban komoly küzdelem folyt a hallgatók között. A mintegy 40 aranyérem kiosztásában közreműködött prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnöke is.

Világkupán Knoch Viktor szerezte meg Magyarország első koris aranyérmét

500 méteren a leggyorsabbnak bizonyult és ezzel beírta magát a sporttörténelembe Knoch Viktor hétvégén a rövidpályás gyorskorcsolyázók erzurumi világkupaversenyén. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán tanuló, 2 éve a 2013-as Universiadén csapattársaival Béres Bencével (SE) Burján Csabával (ELTE) és Oláh Bencével (SE) gyorskorcsolya váltóban aranyérmet szerző 25 éves hallgató a sportág első magyar vk-győztese.

2014. november 27., csütörtök 20:48

Kettős ünnep az egyetemi sportban

Kettős ünnep az egyetemi sportban

A mai napon egyszerre adták át a Tüskecsarnokot a lágymányosi egyetemi campuson és díjazták az év egyetemi sportolóit világversenyeken elért eredményeikért. A Tüskecsarnok délelőtti megnyitóján elhangzott, kormányzati cél a nemzetközi sportesemények Magyarországra hozatala, a díjátadón a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az év legeredményesebb egyetemista sportolóit ismerte el. A díjakat azok az egyetemi, főiskolai hallgatók vehették át, akik ez évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a 2014-es Egyetemi Világbajnokságok egyikéről arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, illetve dobogós helyen végeztek a Rotterdami Európai Egyetemi Játékokon. Hagyományosan díjazták a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) intézményi pontversenyének győztes egyetemeit és főiskoláit is.

Budapesti egyetemek nevezését várja a BLSZ! Indul a 2. Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság

A Budapesti Labdarúgó Szövetség és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség a budapesti egyetemi hallgatók számára szeptembertől, a fővárosban indítja útjára a második Budapesti Egyetemi és Főiskolai Futsal Bajnokságot.

Egyetemista kajak-kenusok veszik birtokba Fehéroroszország vizeit

Augusztus 15-17. között a fehéroroszországi Minszk városában rendezik meg a VI. Kajak-kenu Egyetemi Világbajnokságot (EVB). A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) által rendezett versenyen 19 kiváló magyar kajak-kenus száll vízre.

A Jäger, Szabó, Lám trió bearanyozta a vb búcsúnapját

A kötöttfogásúak szombaton még fokozni is tudták az előző, kétszeresen aranyos nap hangulatát: előbb a 75 kilós Szabó László, majd a 130 kilós Lám Bálint, a vb legutolsó párharcában pedig zárásként a 66 kilósok között Jäger Krisztián is arannyal gazdagította a magyar éremkollekciót, ezzel hozzájárulva a kötöttfogásúak csapat-pontversenyének magyar győzelméhez is.

2014. július 13., vasárnap 12:31

A legjobb párosok csaptak össze Kispesten

A legjobb párosok csaptak össze Kispesten

Szombaton Kispesten mérkőztek meg az ország legjobb egyetemista-főiskolás strandröplabdásai a Strandröplabda Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Döntőjén.

2014. július 07., hétfő 23:17

Az ukránok lehetnek a legerősebb ellenfelek

Az ukránok lehetnek a legerősebb ellenfelek

Miközben a pécsi sportcsarnok központi terében ma a ceremóniák főpróbája játszott főszerepet, a bemelegítő terem (azaz sátor) vasárnap óta a 11. Birkózó Egyetemi Világbajnokságra érkező birkózóktól hemzseg. Az utolsó ellenőrzések és a technikai értekezlet után a keddi első szőnyegre lépők már orvosi vizsgálatra és mérlegelésre jelentkeztek, a szervezők pedig sajtótájékoztatón adtak számot a viadal előkészületeiről.

Tarolhatunk a pécsi birkózó egyetemi világbajnokságon

Július 8-án startol hazánkban a 11. Birkózó Egyetemi Világbajnokság. Az egyetemistáknak rendezett vb-nek Pécs ad otthon, ahol 30 ország 307 indulója lesz jelen. A július 8-12 közt zajló versenyen hazai versenyzőinknek is szurkolhatunk, hiszen 15 tagú magyar csapatunk is képviselteti magát a viadalon.

Kiváló sporteredményeket hozott az Atlétikai MEFOB

A 100 m-es síkfutás bajnoka a hölgyeknél Kaptur Éva (a Szent István Egyetem /SZIE/ hallgatója) lett 11,48 másodperces futással, a férfiaknál Kádasi Zalán (az Eszterházy Károly Főiskola /EKF/ hallgatója) 10,54-es időeredménnyel.

1. oldal / 4