MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

dr. Freyer Tamás, a MEFS alelnöke, prof. dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes, többszörös Európa-bajnok és egyetemi világbajnok judós és dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára a MOB 120 éves díszkögyűlésén

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 120 éves évfordulójára hazánkba érkezett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, az olimpiai bajnok és korábbi kétszeres Universiade résztvevő német tőrvívó, Thomas Bach is, aki korábban, a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) legutóbbi tisztújító közgyűlésén Lausanneban átvette a szervezet legrangosabb elismerését a Jean Petitjean Díjat. Ugyanezt a kitüntetést a világon első szervezetként a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) kapta meg idén. A nyári gwangjui Universiade gáláján az elismerést dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára vette át.

 

Árvai Károly/kormany.hu

Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) sportért felelős államtitkára és dr. Palkovics László, az EMMI felsőoktatásért felelős államtitkára adta át a sportcsillagok ösztöndíját az idei év díjazottjainak. Az eseményen jelen volt a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség főtitkára, dr. Székely Mózes, Fábián László, a MOB sportigazgatója és a díjazottak felsőoktatási intézményeinek rektorai is.

Jelentős MEFS képviselet a „Sport a felsőoktatásban” konferencián

 

Dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára az egyetemi sportközösség nevében köszöntőt mondott a „Sporttudományi képzés fejlesztése a Dunántúlon 2015” TÁMOP projekt záró rendezvényeként megtartott „Sport a felsőoktatásban” című konferencián, remélve, hogy az EU-s forrásokból folytatódik a Sportirodák támogatása is. Az eseményen köszöntőt mondott prof. dr. Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöke, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) rektora, Páva Zsolt, Pécs Polgármestere, dr. Lacsny Márton kabinetfőnök-helyettes és Kozmann György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára.

Sporttudományi oktatóközpontot és Buzánszky-szobrot avattak Debrecenben

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára, dr. Székely Mózes is részt vett Debrecenben az egyetem sporttudományi oktatóközpont átadó ünnepségén, ahol felavatták a januárban elhunyt Nemzet Sportolójának, az aranycsapat egykori hátvédjének egész alakos bronzszobrát is. A komplexum 1,8 milliárd forint európai uniós támogatással valósult meg.

 

2015. november 30., hétfő 15:23

Rekord létszám a Judo MEFOB-on

Rekord létszám a Judo MEFOB-on

16 felsőoktatási intézmény 220 hallgatója küzdött meg idén a judo sportág egyetemi bajnoka címért Budapesten, a Tüzér utcában, vasárnap. A legnagyobb létszámú csapatot ez évben a csapatverseny győztese, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a csapat ezüstérmet megkaparintó Testnevelési Egyetem állította ki. A harmadik helyet csapatban a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hallgatói szerezték meg. 

Megküzdött az egyetemi - főiskolai All Star csapat az U20-as férfi válogatottal az All Star Gálán

A főmérkőzés felvezetéseként az U20-as férfi válogatott 87–56-ra győzte le a Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban szombat este az egyetemi - főiskolai válogatottat, amelyet a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SzOESE) hallgatójaként Simon Bence, Mészáros Máté és Szabó Bence, a Debreceni Egyetemi Atlétikai Clubtól (DEAC) Nagy Botond és Nagy Benedek, a Budapesti Corvinus Egyetemről Szalay Ákos és Vágvölgyi Ádám, valamint az Eszterházy Károly Főiskolán tanuló Varga Imre alkotott. Az Egyetemi- Főiskolai All Star Csapatot - a 2014/2015. év Final Fourra építve - a 2014/15-ös év MEFOB győztes csapatának edzője, Kéri Péter (SzOESE) és az ezüstérmesek trénere dr. Nagy Ágoston (DEAC) válogatta összeés vezette.

Egyetemisták is mehetnek Rióba – ötpróba a felsőoktatásban

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) idén megújult formában indította útjára a több évtizedes hagyományokkal büszkélkedő olimpiai ötpróba mozgalmat. Az „Ötpróba Rióba” játék lényege, hogy különböző sportos, mozgásos próbatételekért kapott pontok sorsjegyeket érnek, amelyekkel nem csak értékes ajándékokat, de egy kétszemélyes utazást is lehet nyerni a 2016-os Riói Olimpiára. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a szeptemberben induló 2015/16-os tanév összes SportPont Programban részt vevő eseményét arra bíztatja, hogy kapcsolódjanak be az olimpiai játékba is. 

Hatoscsatorna interjú - Jean Petitjean-díjban részesült a MEFS

A Hatos csatornán Paor Lilla műsorvezető és Takács Tibor szakértő beszélgetett prof. dr. Kiss Ádámmal, a Magyar Egyetemi Főiskolai - Sportszövetség (MEFS) elnökével és dr. Székely Mózes főtitkárral a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) által megítélt Jean Petitjean-díjról. A FISU legmagasabb szintű elismerését sportszervezetként a világon elsőként a MEFS-nek ítélték oda - korábban sportszervezet ilyen szintű elismerést még nem kapott.

Forma 1 és vízilabda – nyereményekkel és bajnokokkal zárult az egyetemisták SportPont Programja

Véget ért az EFOTT és vele lezárult az egyetemi, főiskolai hallgatók körében a sportot népszerűsítő SportPont Program (SPP) 2014/2015-ös évada is.

EFOTT 2015 - Megkezdődött az év legsportosabb fesztiválja

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) támogatásával tegnap indult az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT), amely egyben az egyetemi, főiskolai hallgatók körében a sportot népszerűsítő SportPont Program (SPP) záróeseménye is. A szervezők a sportos életmód jegyében a tegnapi napon arra buzdították a fiatalokat, hogy kerékpárral érkezzenek a fesztivál helyszínére, a Velencei-tó partjára (Tekerj az EFOTT-ra), ahol aztán további számos sportolási - ezáltal SPP-s pontgyűjtési - lehetőség várja az egyetemista és főiskolás hallgatókat. A rendezvényen mai napon indult a Strandröplabda MEFOB, holnap elstartol a strandkézilabda MEFOB, szombaton pedig a Rögbi MEFOB utolsó, mindent eldöntő fordulója. Szombaton játszik továbbá bemutató gála mérkőzést az Universiade arany érmes magyar vízilabda csapata is, illetve olimpikonokkal és a 28. Nyári Universiadéról, Dél-Koreából hazatérő sportolókkal is találkozhatnak majd az érdeklődők. Az elmaradhatatlan zenei programokon kívül érdekes fórumokra is ellátogathatnak a fesztiválozók.

1. oldal / 9