MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Hatoscsatorna interjú - Jean Petitjean-díjban részesült a MEFS

A Hatos csatornán Paor Lilla műsorvezető és Takács Tibor szakértő beszélgetett prof. dr. Kiss Ádámmal, a Magyar Egyetemi Főiskolai - Sportszövetség (MEFS) elnökével és dr. Székely Mózes főtitkárral a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) által megítélt Jean Petitjean-díjról. A FISU legmagasabb szintű elismerését sportszervezetként a világon elsőként a MEFS-nek ítélték oda - korábban sportszervezet ilyen szintű elismerést még nem kapott.

Az Universiade bizonyítási lehetőség az Olimpiára, az egyetemek is egyre komolyabban veszik

Gwangjuban került sor 2015. július 4-14. között a XXIV. nyári Universiadera. Dobor Dezső a hazaérkezés után kérdezte dr. Székely Mózest, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség főtitkárát az eseményről és a tapasztalatokról.

EFOTT 2015 - Megkezdődött az év legsportosabb fesztiválja

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) támogatásával tegnap indult az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT), amely egyben az egyetemi, főiskolai hallgatók körében a sportot népszerűsítő SportPont Program (SPP) záróeseménye is. A szervezők a sportos életmód jegyében a tegnapi napon arra buzdították a fiatalokat, hogy kerékpárral érkezzenek a fesztivál helyszínére, a Velencei-tó partjára (Tekerj az EFOTT-ra), ahol aztán további számos sportolási - ezáltal SPP-s pontgyűjtési - lehetőség várja az egyetemista és főiskolás hallgatókat. A rendezvényen mai napon indult a Strandröplabda MEFOB, holnap elstartol a strandkézilabda MEFOB, szombaton pedig a Rögbi MEFOB utolsó, mindent eldöntő fordulója. Szombaton játszik továbbá bemutató gála mérkőzést az Universiade arany érmes magyar vízilabda csapata is, illetve olimpikonokkal és a 28. Nyári Universiadéról, Dél-Koreából hazatérő sportolókkal is találkozhatnak majd az érdeklődők. Az elmaradhatatlan zenei programokon kívül érdekes fórumokra is ellátogathatnak a fesztiválozók.

Befejeződött a 28. Nyári Universiade Gwangjuban

12 nap után helyi idő szerint kedden este kihunyt az Universiade lángja a koreai Gwangjuban a 2002-ben a labdarúgó világbajnokság idején ismertté vált stadionban. 21 sportágban, 37 helyszínen 146 ország közel 13000 egyetemista, főiskolás sportolója küzdött a 272 aranyéremért, összesen 2648 éremért. 

Ismét Universiade aranyérmes a férfi vízilabda válogatott

A koreai Gwangjuban a 28. Nyári Universiaden magyar aranyéremmel zárultak a két hétig tartó versenyek.

Le a kalappal a döntős férfi pólósok és Csere Gáspár előtt

Egyre kevesebb versenyszám van már csak hátra, a 272 arany legtöbbje már megtalálta a gazdáját. Ma abban a három sportágban is eredményhirdetésre került sor, ahol magyarok is indultak. Ezzel az összes egyéni sportolónk be is fejezte szereplését Gwangjuban a 28. Nyári Universiaden. 

2015. július 10., péntek 23:02

Újabb kettős vízilabda győzelem

Újabb kettős vízilabda győzelem

Gwangju Universiade, 07.10. eredmények

A nap folyamán megérkezett a versenyzői faluba a MOB sportigazgatója Fábián László, Dr. Tóth Miklós a MOB alelnöke és Dr. Freyer Tamás delegáció vezető is. 

Helebrandt Máté (HUN) 1:23.50

28. Nyári Universiade 7. versenynapjának (csütörtök) eredményei, Gwangju, Korea

2015. július 08., szerda 23:19

Mindkét vízilabda csapatunk nyert ma

Mindkét vízilabda csapatunk nyert ma

28. Nyári Universiade 6. versenynapjának eredményei, Gwangju, Korea

A bronzéremért vív a férfi párbajtőr Universiade válogatott

28. Nyári Universiade 6. versenynapjának délelőtti eredményei, Gwangju, Korea.

1. oldal / 3