MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

dr. Freyer Tamás, a MEFS alelnöke, prof. dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes, többszörös Európa-bajnok és egyetemi világbajnok judós és dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára a MOB 120 éves díszkögyűlésén

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 120 éves évfordulójára hazánkba érkezett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, az olimpiai bajnok és korábbi kétszeres Universiade résztvevő német tőrvívó, Thomas Bach is, aki korábban, a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) legutóbbi tisztújító közgyűlésén Lausanneban átvette a szervezet legrangosabb elismerését a Jean Petitjean Díjat. Ugyanezt a kitüntetést a világon első szervezetként a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) kapta meg idén. A nyári gwangjui Universiade gáláján az elismerést dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára vette át.

 

2015. december 14., hétfő 16:14

Sportoljunk az év utolsó napján is!

Sportoljunk az év utolsó napján is!

Szilveszter napján, december 31-én lesz az "Ötpróba Rióba" eseménysorozat új állomása a Margitszigeten, ahol közös óévbúcsúztató futásra, gyaloglásra, tekerésre, vagy úszásra várják a sportolni vágyókat, köztük a felsőoktatásban tanuló hallgatókat és az egyetemeken, főiskolákon dolgozó munkavállalókat és oktatókat is.

Egyetemisták is mehetnek Rióba – ötpróba a felsőoktatásban

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) idén megújult formában indította útjára a több évtizedes hagyományokkal büszkélkedő olimpiai ötpróba mozgalmat. Az „Ötpróba Rióba” játék lényege, hogy különböző sportos, mozgásos próbatételekért kapott pontok sorsjegyeket érnek, amelyekkel nem csak értékes ajándékokat, de egy kétszemélyes utazást is lehet nyerni a 2016-os Riói Olimpiára. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a szeptemberben induló 2015/16-os tanév összes SportPont Programban részt vevő eseményét arra bíztatja, hogy kapcsolódjanak be az olimpiai játékba is. 

2015. július 10., péntek 23:02

Újabb kettős vízilabda győzelem

Újabb kettős vízilabda győzelem

Gwangju Universiade, 07.10. eredmények

A nap folyamán megérkezett a versenyzői faluba a MOB sportigazgatója Fábián László, Dr. Tóth Miklós a MOB alelnöke és Dr. Freyer Tamás delegáció vezető is. 

Az Universiade bajnok dr. Magyar Zoltán az új Nemzet Sportolója

Az Universiade és kétszeres olimpiai bajnok dr. Magyar Zoltánt választották a Nemzet Sportolói új, 12. tagnak március 11-én a Magyar Sport Házában. A korábbi bajnok tornász, aki jelenleg a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke és a Magyar Torna Szövetség elnöke, Nemzet Sportolóvá emeléséről a Kormány döntött.

2015. február 26., csütörtök 20:07

Magyarország készen áll egy Universiade rendezésére

Magyarország készen áll egy Universiade rendezésére

Sportdiplomáciai siker, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke, Adam Roczek és főtitkára, Matjaž Pečovnik most először Magyarországon tartózkodik a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) meghívásából. A hazai sportélet vezetői, diplomatái, nagykövetei és konzuljai körében a MEFS – közgyűlését követően – fogadást tartott az EUSA vezetők tiszteletére.

Közismert emberek népszerűsítették a sportos életmódot a tudás útján ez évben is

A Semmelweis Egyetem (SE) és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által közösen szervezett „A Tudás útja” futóversenyen két távon állhattak rajtvonalhoz a futók. A mezőny 11 órakor indult a Nagyvárad térről a Semmelweis Egyetem elméleti tömbje elől. A félmaratoni távon egyaránt megmérettették magukat az egyetemi és főiskolai országos bajnokság, az Európa-kupa és a hivatalos félmaratoni Budapest-bajnokság versenyzői.

Szakmai konzultációt tartottak az egyetemi sportélet fejlesztéséért

Sport a felsőoktatásban címmel konzultációt szervezett a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a felsőoktatási intézmények sportiroda vezetői, a sportközpontok és létesítmények igazgatói, szakmai vezetői, egyesületi elnökei, a testnevelők és a hallgatók részére. A Magyar Sport Házában tartott képzésen valamennyi állami és számos magánintézmény képviseltette magát. Az előadók sorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának érintett államtitkárságának képviselői és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felsővezetői mellett számos neves, a közéletből jól ismert szakember, sportszövetségi vezető felszólalt.

Az egyetemek is kapcsolódtak SportPont Programjaikkal a szeptember 29-én induló MOVE Week-hez

Európa 21 országának több mint 60 városában táncoltak egy időben szeptember 20-án 17.00 órakor azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az egészséges és mozgásban gazdag életmódra. A flashmob az Európa-szerte népszerű MOVE Week, a mozgás hetének beharangozó eseménye, amely a szeptember 29. és október 5. közötti eseménysorozatot népszerűsítette.

MOVE Week - Legyen 100 millióval több aktívan mozgó európai állampolgár 2020-ig

Immár harmadik alkalommal rendezik meg az Európa-szerte egyre népszerűbb, testmozgást támogató eseménysorozatot, a MOVE Weeket, ebben az évben 2014. szeptember 29. és október 5. között. Az Európai Unió által támogatott projekt célja, hogy 2014-ben 1 millió európai állampolgár mozogjon a MOVE Week sportrendezvényein. Számos sportszervezet, egyetem, iskola és lelkes önkéntesek segítségével az események ingyenes sportolási lehetőséget biztosítanak az érdeklődők számára.

1. oldal / 7