MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Világkupán Knoch Viktor szerezte meg Magyarország első koris aranyérmét

500 méteren a leggyorsabbnak bizonyult és ezzel beírta magát a sporttörténelembe Knoch Viktor hétvégén a rövidpályás gyorskorcsolyázók erzurumi világkupaversenyén. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán tanuló, 2 éve a 2013-as Universiadén csapattársaival Béres Bencével (SE) Burján Csabával (ELTE) és Oláh Bencével (SE) gyorskorcsolya váltóban aranyérmet szerző 25 éves hallgató a sportág első magyar vk-győztese.

2015. február 07., szombat 09:29

Tisztes helytállás Granadában

Tisztes helytállás Granadában

Miután szerdai versenyén, amikor még lázasan volt kénytelen jégre lépni, a műkorcsolyázó Forgó Kristóf (SE) erőn felül teljesített és a 24.-ik helyen végzett. Ezzel jogot szerzett a verseny folytatására így február 5-én, csütörtökön, már jobb egészségi állapotban folytathatta a granadai Téli Universiadét és bemutathatta kűrjét.

Sérülések miatt csökkent a granadai Universiadéra kiutazó magyar csapat létszáma

2015. február 2-án megérkezett a spanyolországi Granadába a Téli Universiade magyar csapata. Sérülések miatt az előzetesen tervezett 3 magyar versenyző helyett csupán a műkorcsolyázó Forgó Kristóf (Semmelweis Egyetem) tud elindulni az egyetemre járó élsportolók ez évi legjelentősebb viadalán. A hétvégén Szlovákiában záruló téli számokban a magyar csapatban felnőtt távon 20 km-en Büki Dávid az 51., 10 km-en az 58., míg Büki Ádám 20 km-en - buktatás miatt sérült fegyverrel és bottal, 9 hibával - az 53., 10 km-en pedig az 55. helyen ért célba.

2015. január 29., csütörtök 12:01

Kérdőív nyereményekért

Kérdőív nyereményekért

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség 8 kérdés megválaszolásának kérésével azt kutatja, milyen az egyetemistákat is érintő három legjelentősebb sportrendezvény ismertsége hazánkban a hallgatók körében, s mennyire kapcsolódnak be a diákok az egyetemi versenysportéletbe.

Universiade - Becsülettel helyt álltak a biatlonos magyar fiatalok

A 2015. január 24-én induló Téli Universiadén, amely a Strbske Pleso-nál (Csorba-tó) és Osrblije-ban zajlik, magyar érdekeltségként biatlonban a Miskolci Egyetemre járó Büki Ádám és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója Büki Dávid állt rajthoz 20 km-en. 

Esküt tettek a Téli Universiade magyar indulói

Ünnepélyes keretek között 2015. január 12-én letették az esküt a Téli Universiade magyar indulói. A Magyar Sport Házában tartott eskütételen dr. Székely Mózes, a Felsőoktatási Tervezési Testület elnöke, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség főtitkára köszöntötte az egybegyűlteket és sok szerencsét kívánt az indulóknak, majd a megjelenteknek Kovács György főtitkár-helyettes mutatta be azokat a fiatal sportolókat, akik Magyarországot a Téli Universiadén képviselik. Az ünnepi eskütételen a Semmelweis Egyetemre járó Forgó Kristóf műkorcsolyázó mondta elő a fogadalomtétel szövegét.

Elismerés Vlagyimir Putyintól az egyetemi sport fejlesztéséért

Az oroszországi Csebokszáriban „Oroszország – Sport országa” címmel rendezett V. Nemzetközi Sport Fórumon részt vett az Oroszországi Föderáció elnöke, Oroszország kormányfője, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin,  a Nemzetközi Sportszövetség (FISU) elnöke , Claude-Louis Gallien, a FISU alelnöke, aki egyben az Orosz Egyetemi Sportszövetség (RSSU) elnöke, Oleg Matytsin, és a FISU főtitkára,  Eric Saintrond.

Jelentős sportdiplomáciai eredmény  az öttusa és a cheer is ott lesz az egyetemi világbajnokságok programjában

A nemzetközi egyetemi sportprogramok közé számos új sportág szeretett volna bekerülni, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) Végrehajtó Bizottságának döntése nyomán azonban végül az öttusa és a cheer sportág került ki győztesként.

Visszanéztünk Szocsira: büszke lehet az egyetemi sport!

Talán kevesen tudják, hogy a Szocsi Téli Olimpián szerepelt Magyar Csapat jelentős részét aktív egyetemi - főiskolai hallgatók alkották. A már több világversenyen is bizonyított sportoló fiatalok a nemrég befejeződött téli olimpián is bizonyították: a magyar egyetemi sportnak van mire büszkének lenni.

„Fogadom”: olimpikonokká váltak az Universiade érmesei

Szocsi lázban ég a sportvilág, ami nem is csoda, hiszen 11 nap és kezdődik a XXII. Téli Olimpia. Hétfőn a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésén fogadalmat tett a magyar csapat, a rendezvény két szempontból is ünnep lehetett az egyetemi sport számára.

1. oldal / 4