MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. augusztus 29., hétfő 10:16

Birkózó MEFOB - 2016

Dátum: 2016.szeptember 17.
Kategória: Versenysport
Helyszín: H- 3300 Eger, Leányka úti Sportcsarnok

Huszonnégy érem a Testnevelési Egyetemnek Egerben

Három szakág, huszonhárom súlycsoportjában mérkőztek meg a hallgatók Egerben a Birkózó Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) keretében. Az eseményen részt vett és díjat adott át dr. Székely Mózes, a Felsőoktatási Tervezési Testület (FTT) elnöke, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség főtitkára. Az április 19-én az egri Pásztörvölgyi Általános Iskola tornacsarnokában rendezett versenyről a Testnevelési Egyetem (TF) térhetett haza az összesített pontverseny győzteseként.

Egerben most hétvégén rendezik a birkózó MEFOB-ot

A Birkózó Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB) a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) megbízásából az Eszterházy Károly Főiskola, az Egri VSE és a Magyar Birkózó Szövetség rendezi április 19-én, vasárnap.

2014. november 27., csütörtök 20:48

Kettős ünnep az egyetemi sportban

Kettős ünnep az egyetemi sportban

A mai napon egyszerre adták át a Tüskecsarnokot a lágymányosi egyetemi campuson és díjazták az év egyetemi sportolóit világversenyeken elért eredményeikért. A Tüskecsarnok délelőtti megnyitóján elhangzott, kormányzati cél a nemzetközi sportesemények Magyarországra hozatala, a díjátadón a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az év legeredményesebb egyetemista sportolóit ismerte el. A díjakat azok az egyetemi, főiskolai hallgatók vehették át, akik ez évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a 2014-es Egyetemi Világbajnokságok egyikéről arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, illetve dobogós helyen végeztek a Rotterdami Európai Egyetemi Játékokon. Hagyományosan díjazták a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) intézményi pontversenyének győztes egyetemeit és főiskoláit is.

Eurosport, SPORT1 és Juventus Rádió összefoglaló a magyarországi Birkózó EVB-ről

A Magyarországon, Pécsett rendezett 11. Egyetemi Birkózó Világbajnokságról az Eurosport televízió és a Sport1 televízió is összefoglalót készített. A beszámolók anyaga az alábbi felületeken megtekinthető.

Birkózás - Sport - Szerelem - első női világbajnok birkózónőnk és edzője, egyben férje a SportPont Program vendége volt

Sastin Marianna világbajnok birkózó és férje, Völler Ákos a női szakág edzője volt a felsőoktatásban tanuló hallgatókat sportolásra ösztönző SportPont Program szombati vendége az EFOTT fesztiválon. A kiváló sportolónő a Civil Tér Színpadán elhangzó interjújában sportágválasztásáról, jövőbeli sportolói és tervezett civil karrierjéről, a családalapításról, valamint a gyermeknevelésben meglévő terveiről mesélt. A női szakág edzőjeként Völler Ákos a hazai női birkózás eddigi eredményeiről és a sportág jövőjéről szólt. A SportPont Program vendégei végül kisorsolták az SPP-hez csatlakozó hallgatók között a nyereményjáték záró díját a kerékpárt és a fődíjat, a páros Bayern München jegyeket - amely az utazást és a szállást is tartalmazza.

A Jäger, Szabó, Lám trió bearanyozta a vb búcsúnapját

A kötöttfogásúak szombaton még fokozni is tudták az előző, kétszeresen aranyos nap hangulatát: előbb a 75 kilós Szabó László, majd a 130 kilós Lám Bálint, a vb legutolsó párharcában pedig zárásként a 66 kilósok között Jäger Krisztián is arannyal gazdagította a magyar éremkollekciót, ezzel hozzájárulva a kötöttfogásúak csapat-pontversenyének magyar győzelméhez is.

2014. július 11., péntek 22:28

Két arannyal nyitottak a kötöttfogásúak

Két arannyal nyitottak a kötöttfogásúak

A 11. Egyetemi Birkózó Világbajnokság eddigi legeredményesebb napját ünnepelhette a pécsi közönség: a kötöttfogásúak színre lépése rögtön két arany- és egy bronzérmet hozott. Előbbi kettőt olimpiai ezüstérmesünk, Lőrincz Tamás (71 kg) és Németh Iván (98 kg), utóbbit Madarasi Gábor (80 kg) vívta ki. A vb szombaton a kötöttfogás további négy súlycsoportjával és a hagyományos bankettel zárul.

2014. július 09., szerda 22:13

Két bronz, egy sérülés a magyar mérleg

Két bronz, egy sérülés a magyar mérleg

Újabb érmekből, gyors kiesésekből és fájdalmas sérülésből is kijutott a magyaroknak a 11. Egyetemi Birkózó Világbajnokság második napján: a két bronzot Gulyás Zsombor (70 kg, Semmelweis Egyetem) és Csercsics Richárd (125 kg, Semmelweis Egyetem) nyakába akasztották; Kőrösi Éva (55 kg, Semmelweis Egyetem) pedig egy vállficam után gipszben végezte a napot.

2014. július 10., csütörtök 22:26

Egy plusz fél magyar arany a nőktől

Egy plusz fél magyar arany a nőktől

Barka Emese (59 kg, Semmelweis Egyetem) végre bearanyozta a 11. Egyetemi Birkózó Világbajnokságot, és ugyancsak szívet melengető, hogy a női versenynap egy további „fél” győzelmet is hozott az édesanyja révén félig magyar, kanadai színekben induló Dorothy Erzsébet Yeats jóvoltából.

1. oldal / 4