MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Eb-ezüsttel és bronzzal tértek haza az ELTE cheerleaderei a kontinenstornáról

2016. július 2-án a Bécs melletti Schwechatban került megrendezésre a Cheerleading Európa-bajnokság, ahol 24 ország több mint 3000 sportolója mérte össze szurkolói-, és tánctudását.

A BEAC cheerjei újabb schwechati ütközetre készülnek

2016. július 2. és 3. között Ausztriában kerül megrendezésre a Cheerleading Európa-bajnokság. Az idén 6. alkalommal megrendezett kontinenstornán több mint 20 ország 3100 sportolója, 24 kategóriában méri össze szurkolói-, és tánctudását.

Először indul magyar páros a Cheerleader Világbajnokságon
Világbajnokságra készül az ELTE és a magyar válogatott párosa. Az International Cheer Union (ICU), vagyis a Nemzetközi Cheer Szövetség szervezésében április 20-22 között rendezik a 2016-os Cheerleading Világbajnokságot. Az Orlandoban esedékes eseményen idén először a magyar válogatott is képviselteti magát: a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club versenyzői, a Balogh Patrícia és Szabó Hanna alkotta páros indul a rangos megmérettetésen.
 
2016. január 29., péntek 10:39

Márciusban ismét Cheer MEFOB

Márciusban ismét Cheer MEFOB

Március 5-én 14 órakor kezdődik a III. Cheer MEFOB az ELTE-BEAC Sporttelepén (Budapest, Bogdánfy Ödön utca 10.) aVI. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája elnevezésű futsal torna keretén belül.

Elismerést érdemlő cheerleader eredmények az Európa-bajnokságon

Az ELTE Cheer Team 2015. május 30-án 8 kategóriában kvalifikálta magát az idei hivatalos European Cheerleading Championship-re, amit 2015. június 28-án Ljubjana-ban rendeztek. Bár a résztvevők tudták, hogy az idei Európa-bajnokságon olyan csapatokkal fognak találkozni, akik már 20 éve űzik ezt a sportot, a sportágat három éve kezdő magyar hallgatók ennek ellenére szerették volna megmutatni, hogy Magyarországon is fejlődik a Cheerleading és a Cheer Dance.

2015. március 11., szerda 18:06

ELTE-s győzelmek a Cheer MEFOB-on

ELTE-s győzelmek a Cheer MEFOB-on

Az ELTE fölényes győzelmét hozta az 5 egyetemi csapat 120 résztvevőjével múlt szombaton a Bogdánfy utcai ELTE-BEAC Csarnokban rendezett idei cheer MEFOB. Az ELTE stratégiai rektorhelyettese, dr. Karácsony András fővédnökségével szervezett eseményen dr. Székely Mózes, a Felsőoktatási Tervezési Testület elnöke, a MEFS főtitkára, valamint dr. Bárdos György egyetemi tanár köszöntötte a versenyzőket. A tribün a mintegy kétszáz fős nézőseregnek köszönhetően teljesen megtelt.

Marosvásárhelyiek nyerték meg a VI. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját

Két határon túli együttes, a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem és a Kolozsvár játszotta a döntőt a VI. KEK-en, ahol tizenhat egyetem futsalcsapata feszült egymásnak az ELTE és a BEAC által szervezett VI. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján. A Cheerleaderek II. Országos bajnokságával egybekötött, remek hangulatú kétnapos tornán 42 mérkőzést játszottak le a csapatok az ELTE újbudai sportcsarnokában.

2014. július 28., hétfő 22:21

Kiváló magyar cheerleader eredmények

Kiváló magyar cheerleader eredmények

2014. június 28-29-én rendezték meg a hivatalos Európai Szövetség (ECU) által minden évben megszervezett European Cheerleading Championship-et. Az Európa-bajnokságot idén Németországban Bonn városában tartották. A versenyen 23 nemzet több mint 3000 sportolója vett részt. Magyarországról több kategóriában, több egyesület is kvalifikálta magát. Csapatban az első magyar Coed illetve All Girl válogatott volt jelen az eseményen. Mindezek mellett egyetlen egyetemi csapatként kijutott az ELTE Coed Group-ja és az ELTE Veres Sisters nevű Cheer Dance párosa.

Jelentős sportdiplomáciai eredmény  az öttusa és a cheer is ott lesz az egyetemi világbajnokságok programjában

A nemzetközi egyetemi sportprogramok közé számos új sportág szeretett volna bekerülni, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) Végrehajtó Bizottságának döntése nyomán azonban végül az öttusa és a cheer sportág került ki győztesként.