MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

MEFS Tisztújító Közgyűlés – 2016. március 11.

Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) ünnepi közgyűlésén a Magyar Sport Házában megválasztották a következő négy évre Prof. Dr. Kiss Ádámot a MEFS elnökének, Dr. Bács Zoltánt, Skultéty Tamást és Dr. Sterbenz Tamást a MEFS alelnökeinek és Dr. Freyer Tamást, Dr. Kovács Antalt, Molnár Dánielt, Rakaczki Zoltánt, Tompos Balázst, Vladár Csabát, és elnökségi tagoknak. Az egyetemi sport népszerűsítéséért végzett munka elismeréseként Örökös Tag – Honorary Member díjat kapott Földesiné Dr. Szabó Gyöngyi, továbbá két Életműdíj, hat Aranyplakett, valamint hat hallgatói elismerés került kiosztásra.

2016. március 04., péntek 10:47

MEFS Közgyűlés 2016

Megújult a FISU vezetése, elismerték a magyarok munkáját

A svájci Lausanne-ban tartott közgyűlésén megválasztották a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) Végrehajtó Bizottságát és új elnökét, Oleg Matytsint (RUS) aki a 2015-2019 közötti időszakban szabja meg a sportot, kultúrát és oktatás összekötő élsport-szervezet irányvonalait. Az eseményen megjelent a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, az olimpiai bajnok és korábbi kétszeres Universiade-résztvevő német tőrvívó, Thomas Bach is, aki átvette a FISU legrangosabb elismerését a Jean Petitjean Díjat. Ugyanezt a kitüntetést az idén a világon első szervezetként a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) kapta meg. Akkor a díjat dr. Székely Mózes, MEFS főtitkár vehette át, aki újonc jelöltként a mostani tisztújításon 5 kontinens 128országának 54 szavazatát nyerte el. Dr. Frenkl Róbert 2003-ig volt tagja a FISU vezetésének, azóta az itthon is egyre növekvő ismeretségű magyar egyetemi sport most érte el legjobb eredményét, hiszen mindössze tíz voks hiányzott a megválasztáshoz. A prof. dr. Kiss Ádám MEFS elnök vezette magyar egyetemi sport szakmai munkájáról a küldöttek és a FISU vezetés is elismeréssel nyilatkozott.

MEFS Ünnepi Közgyűlés, Universiade csapatgyűlés és fogadalomtétel

Az egyetemi sport népszerűsítéséért végzett munka elismeréseként két Életműdíjat (Máté János, a Nyíregyházi Főiskola Testnevelés és Sporttudományi Intézetének egykori vezetője és Kelemen Endréné a Budapesti Corvinus Egyetem Testnevelési és Sportközpont egykori vezetője) öt Aranyplakettet, valamint öt hallgatói elismerést osztottak ki a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) mai ünnepi közgyűlésén a Testnevelési Egyetem Aulájában. A delegált tagok ezzel együtt egyhangúlag elnökségi tagnak választották meg Gyurta Dániel olimpiai, világ és Európa-bajnokot, akit a 2012. évi Londoni Olimpián aranyérmet szerző, felsőoktatásban tanuló bajnokok jelöltek képviseletükre a MEFS elnökségébe. A közgyűlés emellett döntött a MEFS Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetséghez (ISCA) való csatlakozásáról. A közgyűlést követő ünnepségen tették le fogadalmukat a 2015. július 3-án kezdődő XXVIII. Nyári Universiadéra induló, közel 170 fős magyar csapat sportolói.

2015. február 26., csütörtök 20:07

Magyarország készen áll egy Universiade rendezésére

Magyarország készen áll egy Universiade rendezésére

Sportdiplomáciai siker, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke, Adam Roczek és főtitkára, Matjaž Pečovnik most először Magyarországon tartózkodik a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) meghívásából. A hazai sportélet vezetői, diplomatái, nagykövetei és konzuljai körében a MEFS – közgyűlését követően – fogadást tartott az EUSA vezetők tiszteletére.

MEFS Közgyűlés: kitüntetések az egyetemi sport népszerűsítéséért

Az egyetemi sport népszerűsítéséért végzett munkájukért hat hallgatót ismertek el, öt Aranyplakettet (többek között: dr. Faragó Tamás, olimpiai bajnok vízilabdázó, Riskó Géza, az MTVA sportfőszerkesztője, dr. Fazekas Attila, az EMMI főosztályvezető-helyettese, dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem gazdasági főigazgatója és Vocskó György, testnevelő tanár) valamint két Életműdíjat (Kissné Ferencz Éva, a Szent György SE elnöke és dr. Tihanyi József, a Semmelweis Egyetem tanára) osztottak ki a MEFS (Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség) közgyűlésén.