MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Kosárlabda MEFOB döntő - május 10. Debrecen

Mind a hölgyek, mind pedig a férfiak mezőnyében 3-3 csapat jutott döntőbe a keleti csoportból, nyugatról viszont mindkét nemnél csupán a cspoortgyőztes kvalifikálta magát a fináléba. 

”Mozdulj Rá!”  kosárlabda ünnep - Hősök tere május 5.

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) Mozdulj Rá! kampányának első kiemelt rendezvénye, a Hősök terén 2016. május 5-én 10.00 és 18.00 között került megrendezésre. A kampány célja, hogy felhívja a rendszeres sportolás fontosságára a figyelmet. 

2016. május 02., hétfő 13:57

Kosárlabda MEFOB - 2015/2016

Dátum: 2015. október 12. – 2016. május 10-11.
Helyszín: A mérkőzések időpontjait és helyszíneit a verseny rendezője illetve a Szervező határozza meg, melyet megfelelő időben a résztvevők tudomására hoz hivatalos honlapokon keresztül
Kategória: Versenysport

2016. január 28., csütörtök 13:51

TÖLTŐDJ FEL KOSÁRLABDÁZÁSSAL

TÖLTŐDJ FEL KOSÁRLABDÁZÁSSAL

Elindult a MEFOB kosárlabda bajnokság 2016-os tavaszi időszaka. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség „Töltődj fel kosárlabdázással” címmel facebook megosztásra ösztönző fotópályázatot hirdet a Kosárlabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Bajnokság népszerűsítése érdekében. A pályázatot az a kép nyeri, amelyet a beérkező pályaművek közül a legtöbben osztanak meg.

Fotó: Hurtik Péter

Az első perceket leszámítva ugyan végig vezetett a bajnok SzoESE az együttes hazai premierjén, ám a jól hajrázó BME-MAFC a  végén szorossá, izgalmassá tette a mérkőzést. Kettős USC-DEAC összecsapást rendeztek Szegeden, amelyen a hölgyeknél hazai siker született, a férfiak mérkőzésén azonban a DEAC végig nagy fölényben vezetve, majdhogynem kiütéses győzelmet aratott. A második negyed döntött az NKE javára az ELTE otthonában. Hullámzó színvonalú, izgalmas, küzdelmes meccsen (a soproni csapat egyetemi All Star válogatott játékosát) Török Balázst 7 ponton tartva, a végjátékban pontosabb ELTE-BEAC legyőzte a SMAFC gárdáját. A remek dobóformával kezdő DMSE jelentős előnyt szerzett az első negyedben Miskolcon. A második 10 percben a MEAFC fordítani tudott és szünet után már végig vezetve nyert a javuló formát mutató és dicséretesen helytálló DMSE ellen. Az első, illetve a negyedik negyedben bemutatott remek akciói révén fölényes győzelmet aratott a PTE-PEAC otthonában a férfi címvédő SzoESE. Már az első negyedben eldöntötte a meccset a tartalékos győri csapat ellen a nagy kedvvel játszó Petőfi SE.

 

 

 

2015. december 08., kedd 12:10

Fordulatos meccsek a kosárlabda MEFOB-on

Fordulatos meccsek a kosárlabda MEFOB-on

Egy félidőn át erőn felül tartotta a lépést a Győr a címvédővel, szünet után azonban fokozatosan elhúzott és végül biztosan győzött a SzoESE. Dupla diadalt ünnepelhetett Szegedről hazafelé a Közgáz. Két All Star Gálán is pályára lépő játékosa, Tóth Zoltán és Varga Imre remek, ponterős játékának köszönhetően rangadót nyert az Eszterházy Károly Főiskola a Testnevelési Egyetem csapata ellen. Kemény, küzdelmes mérkőzésen ellentétes félidők találkozóján, a Petőfi SE szünet után a veszprémiek fölé kerekedett és fordulatos meccset nyert meg idegenben. A félidőben, sőt még a harmadik negyed hajrájában, a 27. percben is vezetett a Nyíregyházi Főiskola csapata a címvédő TFSE otthonában, ám a harmadik negyed hajrájában és a záró etap elején eldöntötte a meccset a budapesti csapat. Hullámzó játék mellett múlta felül a DEAC csapata a MEAFC játékosait. EKF fölény a szegediek csapatával szemben. Gyengén kezdett, de magára talált és fokozatosan elhúzva érvényesítette a papírformát az ELTE-BEAC otthonában a férfi bajnok Szombathely. Három dupla-dupla sem volt elég a lepattanózásban a debreceni együttest messze felülmúló, ám gyengén triplázó és büntetőző Közgázos csapat győzelméhez, a DEAC remek hajrával így nyerni tudott a fővárosban.

 

Izgalmas küzdelmekkel folytatódtak a Kosár MEFOB mérkőzések

Végig vezetve győzött a Testnevelési Egyetem Sport Egyesülete (TFSE) a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club (DEAC) otthonában lejátszott rangadón. Színvonalas, változatos, jó mérkőzésen győzték le a Budapesti Corvinus Egyetem kosarasai a Nyíregyházi Főiskola hallgatóit. A vártnál valamivel könnyebben, 25-2-es kezdésének köszönhetően végig vezetve, biztosan győztek a szombathelyi lányok az ELTE-BEAC vendégeként. Egyre erősödő játékával legyőzte a MAFC csapata az ELTE kosarasait. Pontszegény mérkőzésen a második negyed jó játékának köszönhetően a győri lányok magabiztos győzelmet arattak Veszprémben. Kiegyenlített első percek után fokozatosan húzott el és került egyre nagyobb és nagyobb fölénybe az Eger 2 otthonában és győzött magabiztosan a nyíregyházi férfi együttes.

Megküzdött az egyetemi - főiskolai All Star csapat az U20-as férfi válogatottal az All Star Gálán

A főmérkőzés felvezetéseként az U20-as férfi válogatott 87–56-ra győzte le a Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban szombat este az egyetemi - főiskolai válogatottat, amelyet a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SzOESE) hallgatójaként Simon Bence, Mészáros Máté és Szabó Bence, a Debreceni Egyetemi Atlétikai Clubtól (DEAC) Nagy Botond és Nagy Benedek, a Budapesti Corvinus Egyetemről Szalay Ákos és Vágvölgyi Ádám, valamint az Eszterházy Károly Főiskolán tanuló Varga Imre alkotott. Az Egyetemi- Főiskolai All Star Csapatot - a 2014/2015. év Final Fourra építve - a 2014/15-ös év MEFOB győztes csapatának edzője, Kéri Péter (SzOESE) és az ezüstérmesek trénere dr. Nagy Ágoston (DEAC) válogatta összeés vezette.

Küzdelmes, fáradságos  meccsekkel folytatódott a Kosár MEFOB

Egy félidőn át tudta tartani a lépést  aBEAC a PEAC-cal a női nyugati csoportban, ám a végén a sokkal nyugodtabb, türelmesebb pécsi együttes fölényes győzelmet aratott. Remek mérkőzésen, idegenbeli győzelemmel kezdte szereplését a férfi bajnok SzOESE, amely egy kosarakban gazdag, végig kiélezett mérkőzésen tudott nyerni az ES Petőfi SE otthonában. Jó kezdésével az alaphangot megadta és végig vezetve magabiztos győzelmet aratott a DEAC az időnként elég egyemberes alakulatnak tűnő MEAFC otthonában. Jól kezdett és az első félidőben egy kisebb hullámvölgyet leszámítva végig ráerőltette akaratát a MEAFC csapatára a győztes Közgáz. Kemény, küzdelmes mérkőzésen a jó kezdésének köszönhetően szinte végig vezetve nyerte az előző kiírás négyes döntőjében résztvevő két csapat rangadóját a DEAC, a szívósan küzdő és egyes időszakokban kifejezetten jól játszó egriek ellen. Végig vezetve győzött a pécsi csapat, hiába akadt - főként szünet után - egy extra egyéni teljesítmény a győri oldalon. Inkább küzdelmes, mint látványos mérkőzésen Sopronban is győzött, tehát második idegenbeli mérkőzését is megnyerte a férfi bajnok SzOESE.

 

 

 

Az Egyetemi és Főiskolai All Star csapat is fellép az ALL STAR GÁLÁN

A SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ ad otthont november utolsó szombatján az idei Simple All-Star Gálának, ahol a Kelet a Nyugat válogatottjával csap össze. 

1. oldal / 17