MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

A BGE MEGVÉDTE CÍMÉT AZ EGYETEMI BAJNOKSÁGON

Egy sima és egy szoros elődöntő, majd egy sima döntő – ez jellemezte az idei egyetemi bajnokság végjátékát a Hajós-uszodában.

Vízilabda Egyetemi Bajnokság döntője - Június 12. Margitsziget

A Margitszigeten rendezik az idei egyetemi-főiskolai vízilabda-bajnokság végjátékát. A helyszín további rangot ad a mindig kiváló hangulatú eseménynek.

Interjú Decker Ádám magyar válogatott vízilabdázóval, az Edutus Főiskola Sportnagykövetével és hallgatójával

Csépe Panni (EDUTUS Főiskola, sportolói programvezető) interjúja Decker Ádámmal.

Universiade bajnokok az Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai között

A magyar férfiválogatott 24. érmét szerezte az Európa-bajnokságok történetében, 12 győzelem és hat második hely után hatodik alkalommal lett bronzérmes. A bronzérmes csapat tagjai között van Bisztritsányi Dávid (Edutus Főiskola) kétszeres és Bátori Bence (Edutus Főiskola), Erdélyi Balázs (University of the Pacific) egyszeres Universiade bajnok is.

Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A magyar női vízilabda-válogatott nyerte a belgrádi Európa-bajnokságot, ezzel a csapatsportok magyar képviselői közül elsőként jutott ki a riói olimpiára. A magyar válogatott EB-keretében öt felsőoktatási intézmény korábbi Universiadékon ezüstérmes hallgatóit is megtalálhatjuk.

2015. szeptember 21., hétfő 15:52

A Semmelweis Egyetem nyerte az Expo Egyetemi Kupát

A Semmelweis Egyetem nyerte az Expo Egyetemi Kupát

A Semmelweis Egyetem csapata nyerte meg a II. Vízilabda Expón megrendezett Expo Egyetemi Kupát, amelyet most először szerveztek meg a felsőoktatásban tanuló hallgatók számára a budaörsi uszodában. A versengésbe hat egyetemi csapat (Semmelweis Egyetem, BME, PPKE, BCE, BGF, KRE) kapcsolódott be. 

EFOTT 2015 - Megkezdődött az év legsportosabb fesztiválja

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) támogatásával tegnap indult az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT), amely egyben az egyetemi, főiskolai hallgatók körében a sportot népszerűsítő SportPont Program (SPP) záróeseménye is. A szervezők a sportos életmód jegyében a tegnapi napon arra buzdították a fiatalokat, hogy kerékpárral érkezzenek a fesztivál helyszínére, a Velencei-tó partjára (Tekerj az EFOTT-ra), ahol aztán további számos sportolási - ezáltal SPP-s pontgyűjtési - lehetőség várja az egyetemista és főiskolás hallgatókat. A rendezvényen mai napon indult a Strandröplabda MEFOB, holnap elstartol a strandkézilabda MEFOB, szombaton pedig a Rögbi MEFOB utolsó, mindent eldöntő fordulója. Szombaton játszik továbbá bemutató gála mérkőzést az Universiade arany érmes magyar vízilabda csapata is, illetve olimpikonokkal és a 28. Nyári Universiadéról, Dél-Koreából hazatérő sportolókkal is találkozhatnak majd az érdeklődők. Az elmaradhatatlan zenei programokon kívül érdekes fórumokra is ellátogathatnak a fesztiválozók.

Befejeződött a 28. Nyári Universiade Gwangjuban

12 nap után helyi idő szerint kedden este kihunyt az Universiade lángja a koreai Gwangjuban a 2002-ben a labdarúgó világbajnokság idején ismertté vált stadionban. 21 sportágban, 37 helyszínen 146 ország közel 13000 egyetemista, főiskolás sportolója küzdött a 272 aranyéremért, összesen 2648 éremért. 

Ismét Universiade aranyérmes a férfi vízilabda válogatott

A koreai Gwangjuban a 28. Nyári Universiaden magyar aranyéremmel zárultak a két hétig tartó versenyek.

Le a kalappal a döntős férfi pólósok és Csere Gáspár előtt

Egyre kevesebb versenyszám van már csak hátra, a 272 arany legtöbbje már megtalálta a gazdáját. Ma abban a három sportágban is eredményhirdetésre került sor, ahol magyarok is indultak. Ezzel az összes egyéni sportolónk be is fejezte szereplését Gwangjuban a 28. Nyári Universiaden. 

1. oldal / 9