MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Dunaújvárosi Főiskola

Web: www.duf.hu

 

Kapcsolódó híranyagok:
Műszaki Felsőoktatási Sportnapok – Sportos mérnök-jelöltek versenye Győrött

A negyvenötödik Műszaki Felsőoktatási Sportnapok versenyeit 2014. október 27-28-án, hétfőn és kedden a győri Széchenyi István Egyetem rendezi. A vendéglátók eddig huszonhárom alkalommal nyerték meg az összetett pontversenyt, s ezúttal is címvédőként várják a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Dunaújvárosi Főiskola, a Kecskeméti Főiskola, a Miskolci Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Pannon Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem mérnök-jelöltjeit, akik asztalitenisz, férfi kézilabda, női és férfi kosárlabda, kispályás labdarúgás és sakk sportágakban versengnek.

2014. október 02., csütörtök 13:39

Képzés az egyetemi sportirodák munkatársainak

Képzés az egyetemi sportirodák munkatársainak

A mai naptól három napos képzésen vesznek részt a felsőoktatási intézmények sportiroda vezetői, a sportközpontok és létesítmények igazgatói, szakmai vezetői, egyesületi elnökei, a testnevelők és a hallgatók egyaránt. A Debreceni Agrártudományi Központban zajló képzés résztvevői között valamennyi állami és számos magánintézmény képviselteti magát. Az előadók sorában számos neves, a közéletből jól ismert szakember megtalálható.

2014. július 24., csütörtök 10:33

Kemény harc folyt a rögbi kupáért

Kemény harc folyt a rögbi kupáért

Miskolcon csaptak össze az egyetemi rögbi srácai. A küzdelmes meccseket 4 nap önfeledt szórakozás előzte meg, mivel a rögbis fiúk az EFOTT fesztivál ideje alatt is azon voltak, hogy minél jobban megismertessék a fesztiválozókkal az általuk kedvelt olimpiai rögbi szakágat.

Birkózás - Sport - Szerelem - első női világbajnok birkózónőnk és edzője, egyben férje a SportPont Program vendége volt

Sastin Marianna világbajnok birkózó és férje, Völler Ákos a női szakág edzője volt a felsőoktatásban tanuló hallgatókat sportolásra ösztönző SportPont Program szombati vendége az EFOTT fesztiválon. A kiváló sportolónő a Civil Tér Színpadán elhangzó interjújában sportágválasztásáról, jövőbeli sportolói és tervezett civil karrierjéről, a családalapításról, valamint a gyermeknevelésben meglévő terveiről mesélt. A női szakág edzőjeként Völler Ákos a hazai női birkózás eddigi eredményeiről és a sportág jövőjéről szólt. A SportPont Program vendégei végül kisorsolták az SPP-hez csatlakozó hallgatók között a nyereményjáték záró díját a kerékpárt és a fődíjat, a páros Bayern München jegyeket - amely az utazást és a szállást is tartalmazza.

Ungvári Miklós a SportPont Program vendége volt ma az EFOTT-on

Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok és hatszoros magyar bajnok cselgáncsos volt a felsőoktatásban tanuló hallgatókat sportolásra ösztönző SportPont Program mai vendége az EFOTT fesztiválon. A sportágának egyetemi világbajnokságán aranyérmet és két ezüstérmet is szerző sportoló a Civil Tér színpadán vele készített interjúban elmondta, az olimpia után hónapokba telt, hogy elfogadja, hogy az ötkarikás játékokon nem aranyérmes lett, s átfogalmazódjon benne az ezüstérem értéke. A judo sportágban 1 nap alatt dől el minden – mondta Ungvári - ez egy olyan sportág, ahol pofonokat kap és ad az ember, sőt egyetlen rossz mozdulat a kiesést is jelentheti, ez által nagyon sok mindenre megtanítja az embert ez a sportág.

Rögbis srácokkal találkozhatunk az EFOTT fesztiválon

Idén immár második alkalommal rendezik meg az EFOTT fesztivál ideje alatt a társrendezvényként fémjelzett Magyar Egyetemi Rögbi döntőt. Július 19-én Miskolctapolcán az Ifjúsági Sporttelepen zajló döntőn tartják a 2014-es rögbi Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot is.

Megalakult az MLSZ - MEFS Egyetemi - Főiskolai Labdarúgó Ad hoc Bizottság

A felsőoktatási intézményekben a labdarúgó bajnokságok fejlesztését, a labdarúgók körében a kettős életpálya modell elterjesztését, valamint az MLSZ képzéseinek népszerűsítését támogatja majd a felsőoktatási intézményekben az a most megalakuló, új bizottság, amelynek első ülését a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) székházában tartották meg.

2014. május 01., csütörtök 23:50

Tavaszi pót ZH rögbi módra

Tavaszi pót ZH rögbi módra

Április 27-én, egy vasárnapon gyűltek össze ismét a felsőoktatásban részt vevő rögbiseink, ahol ismét küzdelmes viadaloknak lehettünk szemtanúi. Ezen a fordulón öt egyetem képviselte magát, és küzdött az első helyért járó 20 pontért.

Pécs tarolt a III. Egyetemes Labdajátékok Tornáján

2014. április 22-én zajlott le a III. Egyetemes Labdajátékok Tornája. A torna hallgatói kezdeményezésre jött létre, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson az amatőr egyetemi sportolóknak.

Újra együtt a floorball szerelmesei Dunaújvárosban

Újra találkozhat a hazai floorball sport és társadalom, hiszen május második hétvégéjén, az elmúlt két év után újra Floorball MEFOB Dunaújvárosban!

1. oldal / 2