MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Eötvös József Főiskola

Web: www.ejf.hu

 

Kapcsolódó híranyagok:
Idén 64%-al többen neveztek a Triatlon MEFOB-ra

Az V. Egri Triatlon Fesztiválon megrendezett 2015-ös Triatlon Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB) a férfiaknál 30 versenyző küzdött, míg a nőknél 11 versenyző állt a rajtvonalhoz.

2015. március 11., szerda 21:33

Sakk mattot adott a Corvinus

Sakk mattot adott a Corvinus

Március 7-én sikeresen lezajlott a Sakk Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB). A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) sakkban nem csak a csapatversenyt nyerte meg, corvinusos diák diadalmaskodott az egyéni számban is.

2014. november 27., csütörtök 20:48

Kettős ünnep az egyetemi sportban

Kettős ünnep az egyetemi sportban

A mai napon egyszerre adták át a Tüskecsarnokot a lágymányosi egyetemi campuson és díjazták az év egyetemi sportolóit világversenyeken elért eredményeikért. A Tüskecsarnok délelőtti megnyitóján elhangzott, kormányzati cél a nemzetközi sportesemények Magyarországra hozatala, a díjátadón a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az év legeredményesebb egyetemista sportolóit ismerte el. A díjakat azok az egyetemi, főiskolai hallgatók vehették át, akik ez évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a 2014-es Egyetemi Világbajnokságok egyikéről arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, illetve dobogós helyen végeztek a Rotterdami Európai Egyetemi Játékokon. Hagyományosan díjazták a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) intézményi pontversenyének győztes egyetemeit és főiskoláit is.

2014. október 02., csütörtök 13:39

Képzés az egyetemi sportirodák munkatársainak

Képzés az egyetemi sportirodák munkatársainak

A mai naptól három napos képzésen vesznek részt a felsőoktatási intézmények sportiroda vezetői, a sportközpontok és létesítmények igazgatói, szakmai vezetői, egyesületi elnökei, a testnevelők és a hallgatók egyaránt. A Debreceni Agrártudományi Központban zajló képzés résztvevői között valamennyi állami és számos magánintézmény képviselteti magát. Az előadók sorában számos neves, a közéletből jól ismert szakember megtalálható.

Ungvári Miklós a SportPont Program vendége volt ma az EFOTT-on

Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok és hatszoros magyar bajnok cselgáncsos volt a felsőoktatásban tanuló hallgatókat sportolásra ösztönző SportPont Program mai vendége az EFOTT fesztiválon. A sportágának egyetemi világbajnokságán aranyérmet és két ezüstérmet is szerző sportoló a Civil Tér színpadán vele készített interjúban elmondta, az olimpia után hónapokba telt, hogy elfogadja, hogy az ötkarikás játékokon nem aranyérmes lett, s átfogalmazódjon benne az ezüstérem értéke. A judo sportágban 1 nap alatt dől el minden – mondta Ungvári - ez egy olyan sportág, ahol pofonokat kap és ad az ember, sőt egyetlen rossz mozdulat a kiesést is jelentheti, ez által nagyon sok mindenre megtanítja az embert ez a sportág.

Olimpikonokkal találkozhatnak az EFOTT hetijegyek nyertesei

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség a SportPont Programba beregisztrált sportkedvelő hallgatók között, az SPP nyereményjátékának díjaként ma 15 EFOTT hetijegyet sorsolt ki.

A szerencsés nyertesek e-mailen is kaptak értesítést, amelyben tájékoztatást kaptak arról, miként vehetik át nyereményüket. A mellékletben is megtalálható nyertesek névsorát a SportPont Program oldalán (http://sportpont.hu) és hivatalos Facebook oldalán is https://www.facebook.com/sportPONTprogram) közzétesszük.

2014. május 02., péntek 11:33

Birkózó MEFOB Pécsett

Birkózó MEFOB Pécsett

2014. május elsején a Lauber Dezső Sportcsarnokban rendezte a Pécsi Tudományegyetem a Birkózó MEFOB-ot. Délelőtt a kötöttfogás versenyzői léptek szőnyegre. A kötöttfogás küzdelmei után a hölgyeké volt a főszerep. A délután folyamán a szabadfogásúak versenyével folytatódott a 11. Egyetemi Birkózó Világbajnokság főpróbájaként megtartott rendezvény.

Harminc felsőoktatási intézménnyel írt alá megállapodást a MOB

A MOB Olimpikon Életút Programjában érintett 30 felsőoktatási intézmény vezetőjével, az olimpikonok felsőfokú tanulmányainak segítésére írt alá 2016. december 31-ig szóló együttműködési megállapodást Borkai Zsolt, a MOB elnök, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem épületében tartott Magyar Rektori Konferencia keretében, június 26-án.

2013. február 06., szerda 18:08

Beszámoló az idei Fallabda MEFOB-ról

Beszámoló az idei Fallabda MEFOB-ról

2013. február 2-án a Kenyérgyári úti Squash Club Szabadidőközpontban rendezték meg az ITC Egyetemi és Főiskolai Országos Squash Bajnokságot. 7 intézmény (SZTE, EJF, BKF, BME, SZF, SOTE, BGF) 26 versenyzője vett részt az eseményen.